Raske leveranser
Alltid prisgaranti
Åpent kjøp i 30 dager
Hvis du vil oppleve ekte dansk designkjærlighet, anbefaler vi et besøk hos Vipp. Bestill en natt på et av de eksklusive hotellene deres og opplev merkevaren gjennom alle sansene dine.
Vipp er mer enn et merke som selger møbler, kjøkken og interiør. Det er et konsept og en helhetlig opplevelse. Du skal føle at stålet på kjøkkenet ditt er det samme som den ikoniske pedalbøtten fra 1939, sporene i kjøkkendørene dine går igjen i lampeskjermer og søppelkasser, og den lille knotten på bordlampen din har samme form som toppen av pepperkvernen. Som en forlengelse av produktene de selger, tilbyr Vipp overnatting på en rekke steder, slik at du kan oppleve produktene på ekte. I København er det tre forskjellige steder å besøke som vi nå skal se nærmere på.
Sturlasgade 12G
Vipp Pencil Case er plassert i et solfylt hjørne av gårdsplassen til den gamle blyantfabrikken på Islands brygge i København sentrum. Det er en leilighet på 90 kvm som er renovert av interiørarkitekten Julie Cloos Mølsgaard. Det er ikke et vanlig hotellrom, heller et studio med sjelden stillhet midt i den travle hovedstaden, som inviterer til en konkret kunstnerisk kreativitet. Flere originale detaljer fra fabrikkens fortid er bevart, inkludert en vakker gammel safe hvor du kan oppbevare personlige verdisaker trygt under hele oppholdet.
Det fullt utstyrte V1-kjøkkenet fra Vipp inviterer deg til et hjemmelaget måltid, men hvis du vil ha en enda større opplevelse, ligger leiligheten innen gangavstand fra Vipps sin egen Supper Club. For designbevisste som ønsker å ha en uforglemmelig kveld, er dette vår varmeste anbefaling - 400 kvm med design hvor kokker fra hele verden inviteres til å skape en matopplevelse for gjestene sine.
I den over 100 år gamle blyantfabrikken på Islands brygge har Vipp forvandlet et 400 kvm stort område til en sosial spisesal som er dedikert til å skjerpe sansene. I brevet som Julie Cloos Mølsgaard fikk da lokalene skulle renoveres, sto det at hun skulle bevare detaljer fra den opprinnelige fabrikken og skape en intim og hjemmekoselig følelse, og det har hun absolutt lyktes med. Midt i det Bauhaus-inspirerte fabrikkmiljøet tar et stort Vipp V2-kjøkken plass, og rett ved siden av sprer det seg et langbord med plass til opptil 26 gjester med direkte utsikt over kjøkkenet.
Her er Vipp Supper Club, hvor Vipp inviterer kjente kokker fra hele verden. Her er gjestene er vitne til det solide håndverket når en toppkokk tilbereder, lager og serverer et kulinarisk måltid rett foran øynene på dem. Kjente musikere er også invitert til å ta plass ved flygelet, for en privat konsert som tilfører et annet element til en allerede intim og unik opplevelse. Supper Club tilbyr en blanding av mat, kunst, design, arkitektur og musikk - en helaften hvor du får oppleve Vipp med alle sansene dine.
Snorresgade 22
Vipp har hovedkontor et steinkast fra Vipp Pencil Case, i det gamle trykkeriet fra 1910 på Islands brygge. På toppen ligger Vipp Loft – et 400 kvm stort loft hvor design møter kunst. Det er konseptualisert av Studio David Thulstrup og Vipp Loft inviterer deg til et helhetlig hjemmemiljø med uendelige muligheter for å slappe av.
Vipp loft er en ekte designopplevelse kun- 10 minutter fra hjertet av København. Her har du god plass til å eksperimentere på kjøkkenet, slappe av i sofaen, bade i badekaret eller lese på biblioteket. Rett ved siden av ligger bakerier, kaféer og Københavns havn.
Det er bare ett hotellrom på Vipp Loft, men det er sannsynligvis det største i byen. Oppholdet inkluderer ikke roomservice, men har et fullt utstyrt kjøkken som bare venter på å bli brukt!
Islands brygge er en bydel på den nordvestlige delen av øya Amager i sentrale København. I løpet av det 20.århundre var området hovedsakelig preget av industri som senere ble nedlagt, og siden begynnelsen av 2000-tallet har store deler av industriområdene blitt omgjort til boliger. Den nordlige delen er preget av eldre boliger og butikker, men du finner nyere boliger og kontorbygg i den sørlige delen. Langs havna finner du Havneparken.
Om sommeren er det populært å svømme langs havnen, enten fra kaien eller i anlagte bassenger som er plassert i kanalen. Spaser over broen til Fisketorvet for shopping eller stopp for forfriskninger på en av de mange barene eller kaféene. Christianshavn og Christiania er også bare en kort spasertur fra Vipp Loft.
Strandøre 5
I Østerbro-området finner du Vipp Chimney House, et hotellrom som ligger i bygningen til en gammel vannpumpestasjon fra 1902. Det er oppkalt etter sin tårnlignende skorstein, gjenoppbygd fra ruin og forvandlet til et moderne hjem med utvalgt kunst, skreddersydde møbler og innredning av høy kvalitet. Her har du sjansen til å leve blant Vipps-produkter, i en ekte home-away-from-home-følelse.
Rekonstruksjonen av Chimney House ble ledet av det velkjente danske designerstudioet David Thulstrup. Thulstrup har klart å beholde sjarmen til den opprinnelige industrielle arkitekturen og gi den et mer moderne preg med store vindusarealer, terazzogulv og en praktfull ståltrapp.
Her bor du på 200 kvm i en åpen, sosial planløsning, to bad og to soverom samt et walk-in closet. Privat hage med terrasse og fullt utstyrt kjøkken. I husets atrium er takhøyden 8,5 meter, med store takvinduer opp mot den vakre gamle skorsteinen.
Chimney House og Østerbro ligger i den nordøstlige delen av København. I en tid da København fremdeles var omgitt av voller, var Østerbros gamleby det området hvor folk dro om sommeren for å nyte den vakre naturen. Området tiltrekker seg fortsatt mange besøkende på grunn av dette, og det er mange sjanser for fantastiske naturopplevelser i Østerbro. Ta turen til Svanemøllestranden og den 120 meter lange badebrygga, eller ta en avslappende båttur i den populære Fælledparken.
I nærheten er det også mange butikker for shopping, og hvis du er interessert i moderne arkitektur, er den østlige delen ved Nordhavn og Amerika Plads absolutt verdt et besøk.
København er en ekte sykkelby, så hvorfor ikke ta skikken dit du kommer og leie en sykkel for å utforske byen? Chimney House ligger en 15-minutters sykkeltur fra Indre By.
En solskinnsdag i 1932 vinner den 17 år gamle stålsmeden Holger Nielsen en bil i en konkurranse. Holger liker biler, men han har ikke førerkort og ikke direkte behov for bil. Han bestemmer seg derfor for å selge bilen og investere pengene i en dreiebenk av metall, som vil gi ham muligheten til å jobbe med sin største lidenskap – stål. Som nyutdannet stålsmed bygger han etter hvert sin egen stålfabrikk i den lille danske byen Randers.
Vipps historie begynner i 1939, når Holger blir spurt av kona Marie om Han kan lage en ny søppelbøtte til frisørsalongen hennes. Med hendene fulle av verktøy så hun behovet for å kunne åpne lokket på søppelbøtta med foten. Uten å vite hva konsekvensene ville være, utvikler Holger en pedalbøtte som ville være starten på flere tiår med designhistorie.
Pedalskuffen var ikke ment å komme ut for salg, men ble laget som et verktøy for Maries salong. Imidlertid viste kunder på salongen, stort sett koner til leger og tannleger, interesse for den praktiske pedalbøtten, og de mange ønskene om å kjøpe en kopi førte til slutt til at Holger økte produksjonen. Han begynte å selge pedalbøttene til andre selskaper under Vipp-merket.
På begynnelsen av 90-tallet går Holger raskt bort, og parets yngste datter Jette tåler ikke å se farens drøm og livsverk solgt og forsvinne. Jette, som vokste opp med Vipp-fabrikken som nærmeste nabo, overtok virksomheten i 1992 og lærte alt om stålindustrien og produksjonen av pedalskuffen. Hun bygger videre på farens arv og har en visjon om at også privatpersoner skal kunne bruke pedalbøttens funksjoner i hjemmene sine - akkurat som hun hadde gjort i barndomshjemmet.
Jette gjør noe faren hennes aldri gjorde – hun reiser og besøker kundene sine. I Danmark er det få som ser fordelen med søppelbøtter som oftest sees på tannlegekontorer, men i utlandet er mottakelsen annerledes. Etter mye hardt arbeid og med hjelp fra sine to barn, Kasper og Sofie, klarer Jette å realisere drømmen sin, og pedalskuffen slippes for salg til privat sektor. I dag, over 20 år senere, drives Vipp fortsatt av Jette, Kasper og Sofie.